Meet the band! #5 Anouk

Hoi, ik ben Anouk Roubos en ik ben zangeres in Brand New!

Ik hou ontzettend van muziek en ben – naast zingen – ook graag achter de piano of gitaar te vinden.

Met John en Jarco ben ik al lang bevriend en we speelden al regelmatig samen op verschillende gelegenheden. Op een gegeven moment begon bij ons echt de droom en het verlangen te groeien om een ‘vaste band’ te beginnen. Een band waarin we echt wilden gaan investeren, zowel in de muziek als in elkaar. Zo ontstond het idee van wat uiteindelijk Brand New is geworden.

‘Geen show opvoeren, maar echt zijn.’

En menn, wat is dat goed uitgepakt! Regelmatig kom ik op een late vrijdagavond thuis van het repeteren en een hoop gezelligheid en denk ik: ‘wauw, dit is echt wat ik gehoopt had’. Niet alleen om muzikaal lekker bezig te zijn, maar ook om elkaar echt te leren kennen en open met elkaar te zijn. In korte tijd ben ik mijn mede-bandleden echt als vrienden gaan zien. Dat is ook waar muziek voor mij over gaat: verbinding. En echtheid. Dat probeer ik als zangeres ook uit te dragen wanneer we spelen. Geen ‘show’ opvoeren, maar echt zijn en verbinding proberen te maken.

Eén van de dingen waar ik het meest van geniet wanneer we spelen, is om de reacties op de gezichten van mensen te zien. Bij de één een lach, bij de ander een traan. Soms zelfs bij hetzelfde lied. Dan denk ik: wauw, God, dank u dat u werkt en dat u ons kent en ons wilt ontmoeten waar wij zijn, op de top of in het dal’. Dat vind ik zo gaaf!

Ik ben super dankbaar voor deze groep en alle plaatsen waar we mogen spelen en hoop nog vele jaren samen muziek te maken

Volg Brand New op social media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.